Дома > Вести > Вести од индустријата

Вовед во користење знаења за громобрани

2023-03-15

Громобранската кула е вообичаен уред за заштита од гром од типот на кула. Алијас: громобран кула, челична конструкција громобран, кула громобран.
Постојат четири спецификации на громобранската кула: 1. GFL челична молскавична кула со четири колони, 2. GJT триколона тркалезна челична громобранска кула, 3. ГХ громобранска кула со столб од челични цевки; 4. GFW громобранска кула.
Громобранските кули се конкретно поделени на серии GFW, серии GFL, серии GH, громобрани со една цевка и округли челични громобрани кули со три колони, кои обично се високи од 20 до 40 метри. Постојат повеќе серии GFW и GFL кои се широко користени.
Заштитниот радиус и опсегот на заштита на громобранската кула се пресметуваат според методот на тркалачка топка.
Громобранските кули главно се користат за громобранска заштита на различни згради, особено рафинерии за нафта, бензински пумпи, хемиски погони, рудници за јаглен, продавници за експлозиви, запаливи и експлозивни работилници. Громобранските кули треба да се поставуваат навремено. Поради климатските промени, катастрофите од гром продолжуваат да се зголемуваат. Сега многу згради се поставени со громобрани, особено украсните железни кули од нерѓосувачки челик на покривот. Тие имаат различни форми, прекрасни форми, нови и уникатни дизајни, а се користат и во покривот на различни згради. град. Принципот на громобран е ист како оној на громобран. Намалете ги катастрофите од гром.
Услови за услуга
1. Основен притисок на ветерот: w0=0,4 и 0,7KN/m2
2. Интензитет на сеизмичко утврдување: 8 степени и мала дневна површина од 8 степени
3. Носивост на основата: 100 и 200 KN/m2
4. Дебелина на мраз: ≤ 10mm 5. Вертикалност: ≤ 1/1000
дизајн основа
1. Кодекс за проектирање на громобранска заштита на згради (GB50057-94)
2. Код за дизајн на високи конструкции (GBJ135-90)
3. Кодекс за дизајн на челични конструкции (GB50017-2003)

4. Кодекс за изградба и прифаќање на челични конструкции од кули и јарболи (CECS 80:2006)





We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept