Дома > Вести > Вести од индустријата

Како точно треба да се грижи за одржување и одржување?

2022-09-07

Одржување на громобран:


Во последниве години, поради континуираното влошување на условите на животната средина, се зголемуваат грешките во прекинувањето на далноводите предизвикани од гром, кои не само што влијаат на нормалното функционирање на опремата, туку влијаат и на секојдневното производство и живот. Сепак, ние исто така сакаме да вршиме редовно одржување, во процесот на одржување на одводникот за да се направи безбедност.

Молња е нешто што може да произведе голема моќ во еден момент. Колку и да е голема молњата, доколку удри во кој било дел од телото на луѓето, ќе предизвика одредена штета на телото. Згора на тоа, ако удри во згради, не само што ќе се оштетат зградите, туку и работниците во нив се подложни на повреди.

Всушност, во процесот на одржување на одводникот, не само операторот треба да внимава на безбедноста. Се разбира, неопходно е да се обезбеди лична безбедност на персоналот за одржување, но покрај личната безбедност на персоналот за одржување, важен аспект е и безбедноста на користењето на овој објект по одржувањето.

При ОДРЖУВАЊЕТО НА ВАКВИ ОБЈЕКТИ ЗА АПСИЛНИЦИ, ПОКРАЈ ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА БЕЗБЕДНОСТА НА ПЕРСОНАЛОТ ЗА ОДРЖУВАЊЕ И УПОТРЕБАТА НА ТАКВИ ОБЈЕКТИ, треба да се обрне внимание и на безбедносната ситуација околу таквите објекти. Подобро е да се обезбеди одредена област околу објектот ако се користи мала количина таква опрема. Ова не само што може да заштеди трошоци, туку и да направи урбаниот простор да игра повеќе на место.

 







We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept